Συνεχίζεται η δίκη των «28»: «Δέχθηκα απειλές ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι»

Συνεχίζεται το πρωί της Δευτέρας (3/2) η διαδικασία στη “δίκη των 28”, στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Τάκης Φύσσας, όπως και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας.

Την προηγούμενη φορά απουσίασαν μεταξύ άλλων οι μάρτυρες Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης και μόλις η Πρόεδρος της έδρας, Αριστέα Τσαμαδιά, άκουσε πως δεν είχαν δώσει το παρών, σχολίασε: “Αν λείπουν οι βασικοί μάρτυρες, πως να συνεχίσει η διαδικασία;”.

Την Τετάρτη καταθέτει ο Αλαφούζος, παρών ο Μελισσανίδης

Σημειώνεται πάντως πως ο Γιάννης Αλαφούζος επέστρεφε την περασμένη Πέμπτη από ταξίδι στο εξωτερικό και δήλωνε διαθέσιμος για τις επόμενες συνεδριάσεις, με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, να βρίσκεται από νωρίς σήμερα (3/2) στο Εφετείο για να καταθέσει μαζί με την δικηγόρο του, Ελευθερία Ρίζου. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, θα καταθέσει τελικά την Τετάρτη (5/2) και θα ‘χουν μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα έχει να πει για την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, διαθέσιμες ημερομηνίες για τις επόμενες συνεδριάσεις είναι οι 5, 7, 13, 19 και 27 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι 28 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι κατά περίσταση με τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα) και της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε από τους μάρτυρες να βγουν από την αίθουσα, ενώ να τονιστεί πως οι Σπάθας, Μπριάκος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου και Προύντζος βρίσκονται στο Εφετείο από πλευράς κατηγορούμενων, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται εκεί δια των νομικών εκπροσώπων τους.

“Δέχθηκα απειλές ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι”

Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος ανέφερε στην κατάθεσή του: “Κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε μια ομάδα με επικεφαλής τον κύριο Κουρίδη που είναι νομικός. Αυτή η ομάδα υπήρχε στην Ομοσπονδία και υπήρχαν και ορισμένοι άλλοι που τον πλαισίωναν κάθε φορά. Αυτοί έκαναν κουμάντο για 30 χρόνια. Οι κ.κ. Σταθόπουλος και Παπακωνσταντίνου είναι εδώ, δυο από τους κατηγορούμενους. Ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από την κουρτίνα. Υπήρχε συμφωνία με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια.

Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν οι τρεις, εννοώντας τους Κουρίδη, Παπακωνσταντίνου και Σταθόπουλο. Αυτοί έκαναν τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Για μένα, η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκα μέχρι και απειλές ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι. Τις δέχθηκα όταν ήταν η διοίκηση Σαρρή. Ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με τις απειλές. Η ομάδα ήταν πίσω από τις απειλές”.

Όταν η πρόεδρος ανέφερε ότι ο κ. Σάββας λέει για πρώτη φορά αυτό για τον πελάτη της, εκείνος απάντησε πως “δεν το είχα πει μέχρι τώρα και το αναφέρω σήμερα, διότι πρέπει να πω ορισμένα πράγματα. Στην πρώτη μου κατάθεση θεωρήθηκε ότι ξέχασα τα όσα έχω περάσει. Ο Κουρίδης και ο Παπακωνσταντίνου ήταν και συμμετείχε σε αυτόν τον πόλεμο και ο Σαρρής, ο οποίος με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη. Η ομάδα είχε και άλλα μέλη, που δεν βρίσκονται εδώ”.

Οι κατηγορούμενοι είναι οι εξής:

Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός)

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)

Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)

Άρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ)

Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ)

Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής)

Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής)

Κώστας Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής Super League)

Γιάννης Κάμπαξης (πρώην διαιτητής Super League)

Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής Super League)

Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής Super League)

Θανάσης Γιάχος (πρώην διαιτητής Super League)

Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής Super League)

Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Βέροια)

Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας)

Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Δημήτρης Αμαραντίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Δημήτρης Μάνος (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Χαράλαμπος Παυλίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος)

Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου)

Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)

Γιάννης Κομπότης (πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Λεβαδειακός)

Sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί